MEDISINSK CANNABIS NORGE - AN OVERVIEW

medisinsk cannabis norge - An Overview

medisinsk cannabis norge - An Overview

Blog Article

I 2018 gjennomførte WHO en omfattende vitenskapelig evaluering av cannabis som resulterte i en anerkjennelse av plantens medisinske egenskaper. Dette ble fulgt opp av FN, som i 2020 valgte å reklassifisere cannabis fra klasse IV som er den strengest regulerte klassen i narkotikakonvensjonen, til klasse I som er den laveste.

. Til medisinsk bruk har vi i dag nine standardiserte varianter som enten er registrert som legemiddel i Norge eller som ligger below ordningen med importlisens. Disse 9 variantene inneholder ulike mengder av virkestoffer og administreres på ulike måter.

Autogene vaksiner Godkjenningsfritak for legemidler til dyr Veterinær bruk av humanpreparater med utleveringsbestemmelser Rensubstans inkludert legemiddelfôr Premiks til utlevering til dyreeier Reseptstatus for humanlegemidler brukt til dyr Antibiotika - råd og retningslinjer for bruk hos dyr Medisiner til hund og katt mot innvollsorm krever resept Legemidler og mattrygghet Bier og legemidler Blod og blodkomponenter, blodtransfusjon, IRAP og PRP i veterinærmedisinen Unngå feil bruk av flått- og insektsmidler på dyr Klinisk utprøving av legemidler til dyr

m. Utleveringsbestemmelser for legemidler Veiledning for utlevering av reseptpliktige legemiddel som i avgrensa mengde er unnateke reseptplikt frå apotek og medisinutsal Veterinærmedisin

Til medisinsk bruk foreligger ni standardiserte varianter som enten er registrert som legemiddel i Norge eller som ligger under ordningen med importlisens. Variantene inneholder ulike mengder av virkestoffer og administreres på ulike måter.

Krav om registrering av homøopatiske legemidler Liste over homøopatiske legemidler tillatt omsatt i Norge Søknad om registrering av homøopatisk legemiddel til mennesker Søknad om registrering av homøopatisk legemiddel til dyr Endringer, fornyelse, tilbakekallelse og bortfall av registrering av homøopatiske legemidler Parallellimporterte legemidler

Ved rekvirering av produkter med mer enn 1 % THC gjelder som hovedregel følgende: -Annen behandling har ikke hatt tilstrekkelig virkning -Cannabisrelaterte legemidler godkjent i Norge har ikke gitt tilstrekkelig effekt, har gitt bivirkninger eller vurderes som uegnet.

Jeg regner med at vi etterhvert fileår flere klare svar. Det er selvsagt viktig at man har samme krav til dokumentasjon av denne typen legemidler som ellers, sier Hortemo.

Dette kommer i tillegg til de som bruker Sativex, og noen veldig få som bruker cannabislegemidler som er godkjent i andre land, forteller Hortemo.

Legen må begrunne more info hvorfor pasienten ikke kan behandles med et legemiddel som er godkjent i Norge (legemiddelforskriften § 2-5). Legen må ha konkludert med at pasienten kan ha nytte av behandling med et cannabisrelatert legemiddel

Spesialister i sykehus kan søke om godkjenningsfritak for uregistrerte cannabisprodukter som inneholder mer enn 1 % THC (tetrahydrocannabinol). Det er ikke laget noen utfyllende liste over hvilke pasienter som er aktuelle for slik behandling.

Interessen om bruk av medisinsk cannabis er stor, og i sosiale medier spres en rekke videoer og tekster som beskriver hvordan enkeltpersoner har hatt en positiv medisinsk effekt av cannabis.

Selv holder han det fortsatt åpent at noen kan ha effekt av det mot smerter, selv om dokumentasjonen for dette ikke er så god.

– Det er helt klart en overdreven optimisme der ute i forhold til hva cannabis kunne virke mot, og det er en stor medisinsk cannabisindustri som kommer med påstander som overhodet ikke har dekning innen faglitteraturen.

Report this page